Počas uplynulého víkendu sme odohrali ďalšie dva zápasy. Do sobotného zápasu proti Pruskému sme vstúpili s odhodlaním a cieľom získať prvé body v sezóne, čo sa nám darilo. Po dvoch tretinách sme vyhrávali 4:1. V poslednej tretine sme si chceli udržať náskok a doviesť zápas do víťazného konca. Avšak zapracovala psychika a únava, dostali sme dva rýchle góly, na ktoré sme ešte dokázali odpovedať. Následne sme však počas piatich minút inkasovali tri krát a nepodarilo sa nám už ani vyrovnať. Táto prehra nás mrzí o to viac, že sme počas dvoch tretín dodržiavali pokyny trénera, vyhrávali sme o tri góly, no v závere zápasu sme sa už nedokázali plne koncentrovať a v dobre rozohratom zápase sme nezískali body.

Od začiatku sezóny nás trápi choroba a zranenia viacerých hráčok, čo sa ukázalo aj v nedeľnom zápase proti Nemšovej, kde nám opäť chýbali hráčky: Frederika Kovaliková, Miriam Buková, Barbora Spišiaková a Ivana Ella Kubačková. Znovu sme teda nastúpili v oklieštenej zostave. Prvá tretina bola pre nás veľmi náročná. Súper striedal tri celé päťky, čím nás doslova ubehal, keďže sme mali k dispozícii len jedenásť hráčok. To sa odrazilo na výsledku a po prvej tretine sme prehrávali 5:1. Mali sme šancu znížiť náskok súpera, ale pri trestnom strieľaní sme neboli úspešní. Do druhej tretiny sme vstúpili s lepšou obranou a dvomi gólmi sme upravili skóre na 5:3 pre Nemšovú. Po troch minútach sme však opäť inkasovali, následne sme neustáli ďalší tlak súpera a druhá tretina pre nás skončila nepriaznivo 3:8. V poslednej tretine sme sa nevzdali a hoci nám ubudlo dosť síl, dokázali sme ešte dva krát rozvlniť sieť súpera. Na výhru to však opäť nestačilo a zápas skončil našou prehrou 5:8.

Aj napriek tomu, že stále čakáme na prvé body v sezóne, teší nás naša postupne sa zlepšujúca hra. Keďže máme značne obmenený káder, začiatok sezóny pre nás nie je jednoduchý. Na tréningoch pracujeme na zlepšení všetkých herných činností, čo sme ukázali v posledných troch zápasoch, kde sme súperom nedali nič zadarmo a boli sme vyrovnaným oponentom. Celkový prejav hry je od zápasu k zápasu lepší. Do ďalších zápasov máme jasný cieľ – bodovať.