Po veľmi dlhej pauze sa opäť roztočil kolotoč najvyššej florbalovej súťaže extraligy žien. Dlhá prestávka mala za následok odchod niektorých skúsených hráčok, čo sa čiastočne prejavilo v prvých dvoch kolách. Nový a značne omladený káder zbiera skúsenosti a snaží sa udržať v nastolenom tempe súťaže. V prvom zápase proti Sabinovu sme sa hľadali, no snažili sme sa o čo najlepší výsledok. Bohužiaľ, súper bol kompaktnejší a hlavne efektívnejší. Hoci nám chýbali opory ako Barbora Spišiaková, Michaela Dulková alebo šikovná Frederika Kovaiková, svojou bojovnosťou si dievčatá vyslúžili pochvalu od trénera.

Na druhé kolo sme cestovali do Spišskej Novej Vsi, opäť nie v plnej sile. Hoci na zápas individuálne docestovali Frederika Kovaliková s Frederikou Gondovou, do zápasu nezasiahli pre pracovné povinnosti skúsená Ivica Semančíková a šikovná Soňa Majcherová. Zápas bol od začiatku vyrovnaný. Opäť sme ale doplácali na impotenciu striel na súperovu bránu a každý náš útok končil stratou lopty alebo nepriamou strelou na súperovu bránku. Naopak, súperky boli v koncovke nekompromisné. V závere zápasu sme sa ešte nadýchli, no nedostatok času a síl nám bránili vo vylepšení nepriaznivého skóre.

Bolo vidieť malý progres hlavne u nových hráčok. Viem, že to chce čas a veľmi veľa práce. Verím však v postupný úspech celého tímu. /Tréner Milan Burdeľ/

Počas týždňa sme zapracovali na obrannej činnosti a v Kysuckom Novom meste sme odohrali veľmi dobrý zápas. Naďalej nás ale trápila absencia hráčok. Pre chorobu nevycestovala kapitánka Miriam Buková, Daniela Valenčinová, brankárka Mária Sedláková, Dominika Kolinčáková, Gabriela Ungvölgyiová a Frederika Kovaliková. Aj napriek tejto strate dokazujeme, že krok po kroku nás naša snaha vedie správnym smerom. V tomto zápase stačilo málo aby sme uchmatli všetky tri body favorizovaným Kysučankám.

Neskutočne disciplinovane odohraný zápas z našej strany. Vyzdvihnúť musím hlavne druhú formáciu, Semančíková, Majcherová, Floreková, Zavodančíková, Renerová a výkon brankárky Zuzany Matisovej. Baby splnili pokyny do bodky. Nielen ony, ale celý tím si zaslúži veľkú pochvalu. /Tréner Milan Burdeľ/