V 3 a 4. kole najvyššej florbalovej sútaže žien sme nedokázali bodovať. I keď sme nastrieľali zhodný počet gólov ako súper nepriviezli sme ani jeden bod.

Od začiatku zápasu mal súper miernu prevahu držali sme sa v závese a nedovolili súperovi gólovo odskočiť. Skóre zápasu otvárali domáci gólom Marcinkovej, ktorý ale nebol jediným v prvej tretine. Po strele z obrany Michaela Krivulčíková regulérne tečovala strelu do bránky no gól nebol uznaný. Rozhodnutie rozhodcov sme samozrejme rešpektovali a snažili sme sa vylepšiť aktuálny stav. Do šatne sme ale šli s jednogólovým mankom.

Druhá tretina bola z nášho pohľadu úspešnejšia. Najskôr pridala druhý hol Marcinková no kapitánka Miriam Buková naštartovala svoj strelecký deň dvoma skvelými gólmi. Stav po druhej tretine bol vyrovnaný. Osudnou sa nám stal začiatok poslednej tretiny. V horizonte 3 minút sme inkasovali dva góly. Strelecké hody našej kapitánky ale pokračovali ďalej a skóre bolo opäť nerozhodné.

Súper bol značne nervózny ale podarilo sa mu vedenie opäť strhnúť na svoju stranu. Tento stav opäť dlho netrval a odpovedala naň mladá Sandra Simanová. Súper po chvíli znova skóroval no naša kapitánka stále držala tím v nádeji a vsietila svoj piaty gól v tomto zápase.

V závere sme mali niekoľko šancí no nepodarilo sa nám ich premeniť. Naopak súper využil nepozornosť arbitrov a zo štandardnej situácie pred našou bránkou zápas rozhodol vo svoj prospech.

Zlomové momenty v tomto zápase môžem označiť dva. Prvý bol ten, že sme dovolili súperovi v úvode tretej tretiny vsietiť dva rýchle góly. A ten druhý netradične rozohranú štandardnú situáciu pred nošu bránkou z ktorej padol víťazný gól súperiek.

Tento zápas ma veľmi mrzí. Naozaj sme mali na to aby sme zvíťazili. Pochváliť musím všetky dievčatá, ktoré aj napriek tomu, že neboli v plnej zostave a fyzicky fit, podali veľmi dobrý výkon.

Za zmienku stojí výkon kapitánky Miriam Bukovej.

Tréner Milan Burdeľ

V nedeľu sme cestovali na horúcu pôdu do Spišskej Novej Vsi. Súper posilnený hráčkami z Prešova a Nemšovej budil veľký rešpekt našich hráčok. Zápas bol od úvodu vyrovnaný. Hneď od úvodu sam sa museli po našich dvoch fauloch brániť presilovej hre. Skóre zápasu sme aj tak otvárali my a to gólom Michaely Dulkovej. V závere tretiny vyrovnala domáca líderka Klárka Grosová.

Osudnou sa nám stala druhá tretina v ktorej sme inkasovali až 5 gólov. Jediný gól z našej strany vsietila výborne hrajúca Frederika Kovaliková.

Opakom bola ale posledná tretina. Skoro dokonalý obrad začala Veronika Dúbravska v spolupráci s Frederikou Kovalikovou. V závere zápasu sme sa snažili dať vyrovnávajúci gól hrou power play no skvele hrajúca Veronika Dúbravska netrafila do prázdnej brány z ťažkej pozície. V záverečnej sekunde vyslala strelu na bránku Fredrika Kovalková no neskórovala.

Z našej strany heroický výkon. Chválim mladé dievčatá, ktoré nám robia veľkú radosť. Hoc sme mali oklieštený káder dokázali sme tento víkend odohrať dva veľmi dobré zápasy. Hrať s desiatimi hráčkami dva ťažké zápasy je obdivuhodné. Keď sa naučíme a vydržíme sústrediť na celý zápas určite budeme úspešní.

Tréner Milan Burdeľ