Po neúspešnom tripe na východe sme v piatom kole cestovali do Pruského. Opäť v oklieštenej zostave z dôvodu preventívnych karantén niektorých hráčok. No i napriek tomu sme dokázali odohrať dva kvalitné zápasy.

Prvý duel začal vo vysokom tempe a súper sa nás snažil zaskočiť už v úvode zápasu no nepodarilo sa.

Naopak sme sa gólom skvele hrajúcej Veroniky Dúbravskej dostali do vedenia. Súperovi sa ale do konca tretiny podarilo skóre vyrovnať po fatálnej chybe skúsenej Michaely Krivulčíkovej.

Rýchle tempo pokračovalo aj v druhej tretine no opäť sme ale skórovali my. Druhým gólom v našej presilovej hre prispela kapitánka Miriam Buková. Druhú tretinu gólovo uzavrela opäť Veronika Dúbravská.

Tretia tretina sa ustálila a šance na gól sa núkali na oboch stranách. Po našom faule a následnom vylúčení sme sa museli brániť. Po prihrávke z obrany, ktorú dostala talentovaná Frederika Kovaliková sa geniálnym spôsobom zbavila brániacej hráčky a excelentným gólom zvýšila náš náskok. Súperovi sa ešte podarilo v závere tretiny vsietiť druhý gól no víťazstvo a tri body sme si s prehľadom ustrážili.

Zápas hodnotím ako doposiaľ najlepšie odohratý v tejto sezóne. Výborná obranná činnosť hráčok a disciplinovaný prístup. Vyzdvihnúť je potrebné aj výkon brankárky Veroniky Stredanskej, ktorá svojimi zákrokmi eliminovala niekoľko gólových šancí súpera. /Tréner Milan Burdeľ/

V nedeľu sme cestovali k lídrovi súťaže do Nemšovej. Od začiatku sme vedeli, že s desiatimi hráčkami to bude viac než ťažké no nevzdávali sme sa dopredu.

Zápas sa niesol v rýchlom tempe od začiatku až do konca. Súper dobre vedel, že tempo nedokážeme vydržať a v hre nepoľavoval. Skóre zápasu otváral súper už v štvrtej minúte. Hoc sme dokázali odpovedať gólom kanonierky Veroniky Dúbravskej no do konca tretiny sa súperovi podarilo skórovať ešte tri krát.

V druhej tretine sa ale hra vyrovnala a miestami sme z hry mali viac ako súper. Neskutočné množstvo šancí sme dokázali na gól premeniť len dva krát. Oba góly vsietila Michaela Dulková. Súper bol značne nervózny a nedokázal odpovedať v tejto tretine ani jediným gólom. Do šatne sme šli s jednogólovým mankom a cítili sme šancu na vyrovnanie.

Opak bol ale pravdou. Už v tretej minúte sme inkasovali gól a o minútu neskôr ďalší. Sily postupne začali ubúdať o čom svedčilo aj časté vylučovanie našich hráčok. Kvalitný súper využil každú ponúknutú šancu, ktorú premenil na gól. Hoc sa nám podarilo vsietiť gól v podaní Frederiky Kovalikovej a zo sekundovej presilovej hry v podaní Viktórie Ďuríkovej, ktorá hneď po rozohrávke presne trafila do súperovej bránky. Od tej chvíle sa presadzoval len súper. Najskôr v presilovej hre 5 na 3 a ihneď i v hre 5 na 4. V závere sa nám podarilo stav upraviť na konečných 12:6 gólom v poslednej sekunde, ktorý vsietila kanonierka Veronika Dúbravská.

Očakával som veľmi ťažký zápas no výsledok akým to skončilo určite nie. Určite sme to mohli takticky zvládnuť lepšie no v tomto zápase to bolo hlavne o silách a šťastí. Dievčatá musím len pochváliť za bojovnosť do poslednej sekundy. /Tréner Milan Burdeľ/