V rámci rozvoja a skvalitnenia florbalu na Slovensku sa v Trenčíne Na Ostrove uskutočnila celoštátna kvalifikácia dievčat do 15 rokov. Medzi osem tímov, ktoré sa predstavia v projekte SUPER LIGA U-15 sa kvalifikovali aj naše mladé dievčatá.

Kvalifikácia bola rozdelená do štyroch skupín. Naše dievčatá sa ocitli v skupine B, ktorú s prehľadom vyhrali a tak si zabezpečili postup do celonárodnej súťaže.

Na to, že sme s dievčatami absolvovali minimum tréningových jednotiek som s kvalifikáciou spokojný. Dievčatá ukázali obrovskú bojovnosť za čo si zaslúžia obdiv a pochvalu. Naozaj som hrdý na to, že mám tu česť trénovať tieto dievčatá. Určite je na čom stavať a s čím pracovať, Baby si to uvedomujú a sú odhodlané bojovať o čo najlepšie umiestnenie.

/Tréner Milan Burdeľ /

Trénera a dievčatá najviac mrzí zranenie Natálie Kováčovej, ktorá bola jednou z ťahúňov tímu. Natália podávala heroické výkony no po faule na jej osobu si to odnieslo jej koleno. Natálii prajeme skoré uzdravenie a skorý návrat na palubovku.

Celoštátna súťaž SUPER LIGA U-15 odštartuje začiatkom októbra, Fanúšikovia sa tak môžu tešiť nie len na extraligové zápasy našich žien.

Klub reprezentovali: Vanesa Jurčová, Natália Kováčová, Ivana Ella Kubačková, Nikola Laššáková, Michalela Gogoláková/ brankár/ Karolína Rennerová, Nela Svobodová, Natália Hutirová, Júlia Košturiaková, Alexandra Šprláková, Paulína Žuffová, Ema Tamara Kušnierová.

Veľké ĎAKUJEM tiež patrí Martinovi Svobodovi za ochotu a pomoc.