Predposledné kolo základnej časti sme na domácej pôde privítali „papierovo slabšiu“ Nitru.

Hoc sme zápas začali dobre nepodarilo s nám vsietiť gól.  Naopak súper na seba dlho nenechal čakať a otvoril skóre.  Gólovo sme sa presadili až v 14 minúte a to hneď 3 krát. Účet otvorila talentovaná Frederikla Kovaliková a svoje strelecké kvality potvrdila o pár sekúnd Veronika Paňková. Do konca spomínanej 14 minúty sa presadila i výborne hrajúca Frederika Gondová. Súpera to evidentne zložilo a v prvej tretine pridala gól ešte skúsená Barbora Spišiková.

Zdalo sa, že zápas bude mať jednoznačný priebeh no súperky sa nevydávali. V druhej tretine padli iba dva góly a to po jednom na oboch stranách. V 3 minúte sa presadila po prihrávke Barbory Sišikovej mladučká Frederika Kovaliková. Súperky odpovedali až 15 minúte gólom kapitánky Romany Janegovej po nariadenom trestnom strieľaní, ktorá ho s prehľadom premenila.

Bolo vidieť snahu nitrianskych hráčok čo sa odzrkadlilo v tretej tretine. Prestali sme hrať našu hru a začali sme sa prispôsobovať hre húževnatých súperiek. Hra sa samozrejme otočila a dostali sme v horizonte 4 minút až 3 góly. Hra sa vyrovnala a nervozita stúpala na oboch stranách. Po individuálnej chybe v obrane sa do vedenia dostali súperky gólom Terézie Klementisovej a to 5 minút pred koncom zápasu. Potrebovali sme zabrať a túto úlohu na seba zobrala Barbora Spišiaková, ktorá v závere tretiny strieľa vyrovnávajúci gól. Do predĺženia sme sa opäť skoncentrovali a po prihrávke Michaely Krivulčíkovej sa nemýlila šikovná Veronika Dúbravská

Čakal som trápenie a nakoniec aj prišlo. Nitra je nevyspytateľný súper o čom sme sa mohli presvedčiť v prvom vzájomnom zápase. Nesedia nám “ľahší“ súperi. Chvíľami hráme svoju hru no keď súperovi odskočíme gólovo prestaneme hrať a uspokojíme sa s priebehom. Prispôsobíme sa hre súpera a začneme ťahať za kratší koniec. Každopádne som rád z a konečné víťazstvo. /Tréner Milan Burdeľ /

Nedeľa priniesla atraktívny zápas s papierovo lepším súperom z Pruského. Kvalitný súper mal tendenciu zaútočiť na prvé miesto v tabuľke základnej časti no my sme mu to prekazili.

Úvod zápasu bol veľmi opatrný z oboch strán a v prvej tretine nepadol jediný gól. Darilo sa nám plniť pokyny a sústrediť sa na obranu.

Druhá tretina bola z nášho pohľadu nekoncentrovaná. Už v 22 sekunde sme dostali gól z hokejky Petry  Kňažkovej. Dokázali sme naďalej držať tempo a sústrediť sa na dobrú obranu. V prevej tretine sa súper napokon opäť presadil ale až v 19 minúte gólom do šatne Barbory Gáborovej.

Tretia tretina bola z našej strany famózna. V 33 sekunde otvára náš strelecký účet mladučká Aneta Kováčová. Hoc sa súperovi podarí pridať tretí gól no okamžite odpovedáme gólom Veroniky Dúbravskej. Od 6 minúty sa do streleckej listiny zapisujeme už len my. Najskôr kapitánka Miriam Buková, ktorá strieľa vyrovnávajúci gól a o chvíľku opäť Aneta Kováčová, ktorá naštartovala obrat zápasu. V 15 minúte sa opäť nemýlila Veronika Dúbravská a famózne otočenie zápasu spečaťuje Barbora Spišiková po prihrávke Kláry Zavodančíkovej.

Toto sú naopak zápasy, ktoré nám naopak sedia. Som rád, že sa to opäť podarilo. Teší ma to, že sa dievčatá vedia koncentrovať na pokyny, ktoré si pred zápasom stanovíme.  Aj keď už v tomto zápase nešlo o nič musím ich pochváliť hlavne mladšie hráčky, ktoré sa zaslúžili veľkou mierou za víťazstvo. /Tréner Milan Burdeľ /