Ťažký víkend priniesol trip na východe kam sme cestovali vo veľmi oklieštenej zostave. Veľká absencia hráčok nás stála body v Sabinove.

Sobotný zápas u aktuálneho majstra Slovenska v Sabinove nám absolútne nevyšiel. Súper bol pri chuti a z nás si v prvej tretine urobil doslova “trhací kalendár“. Do našej brány padalo skoro všetko čo vystrelili. Nevedeli sme sa vôbec nijako naštartovať do zápasu. Už od začiatku to bolo ako v zlom sne. Naviac prišla ďalšia rana pod pás. V súboji sa nám nešťastne zranila jedna z najlepších hráčok Michaela Ješšová. Odnieslo si to koleno. Od toho momentu sme dohrávali už len v deviatich. Prvá tretina rozhodla o celom zápase a skončila 7:2. Strelecky sa presadili len Klárka Zavodančiková a kapitánka družstva Miriam Buková.

Hoc sme v druhej a tretej tretine zlepšili obranu, nedokázali sme premeniť naše šance, ktorých bolo dostatok na to, aby sme sa vrátili späť do zápasu. Bohužiaľ sme toľko šťastia nemali. Naopak súper pridal ďalšie dva góly do našej siete.

V závere zápasu nám postupne ubúdali sily. Súper si hral svoju hru, ktorú s prehľadom kontroloval. Nevydarený zápas sme sa snažili dotiahnuť už len do konca so cťou.

Tento zápas nám absolútne nevyšiel hoc sme chceli hrať vyrovnaný zápas. To ako sme začali bolo otrasné a súper to využil tak ako sa to má. Naviac naše brankárky nemali svoj deň. Čo nás v tomto zápase dostalo na kolená,  je zranenie Mišky Ješšovej. Prehra ma nemrzí no toto sa proste stať nemalo. /tréner Milan Burdeľ/

V nedeľňajšom dueli s Michalovcami sme si ale chuť napravili a to doslova. Skóre otvorila kanonierka Spišiaková už úvode 4 minúty. Súper bol húževnatý a snažil sa no na našu kombinačnú hru nestíhal reagovať. Postupne sa ale presadzovali iba naše dievčatá. Svoju štvorgólovú bilanciu začala Veronika Dúbravská neskôr sa zapísala naša najlepšia strelkyňa Veronika Pňková, ktorá si pripísala ďalší hattrick. Kolotoč sa rozbehol naplno. Súperkám sa ale predsa len podarilo skórovať v podobe Nikolety Randovovej. Stav po prvej bol z našej strany jednoznačný 1:7.

Priebeh druhej tretiny bol skoro identický. Už v 3 minúte sa presadila šikovná Klárka Zavodančíková  a následne uzavrela hattrickom naše gólové “hody“ Barbora Spišiaková. Súperovi sa podarilo streliť opäť jeden gól presadila sa Dominika Puchírová.

Ani v tretej tretine tomu nebolo inak Prvý hattrick zaznamenala i šikovná Aneta Kováčová a presadila sa aj kapitánka Miriam Buková. Súperky sa nevzdávali a dokázali aj v tretej tretine skórovať. Presadila sa kapitánka Michaela Vršková. Zápas skočil vysokým rozdielom 3:19. Gólovo sa v ňom tiež zapísali skúsené hráčky, Viktória Ďuríková a Michela Krivulčíková.

Tento zápas bol pre zisk bodov povinný. Som rád, že dievčatá hodili za hlavu včerajší zápas a hrali s chuťou. Tiež som rád, že sa chytili i mladšie hráčky a gólovo sa presadili. / tréner Milan Burdeľ/