Avizované absencie väčšiny hráčok nás neobišli ani v ťažkom zápase s Kysuckým Novým Mestom. Nielen papierovo ale i výkonnostne lepší súper nám “pretrhol víťaznú šnúru“. Do ťažkého zápasu sme išli hoc v klieštenej zostave ale s chuťou zvíťaziť.

Od úvodu zápasu sme sa javili lepšie hlavne v obrannej fáze. Vypracovali sme si niekoľko šancí no gól sme nedokázali vsietiť. Naopak súper na seba nenechal dlho čakať a otvoril gólový účet. Dievčatá sa naďalej držali pokynov trénera a v závere tretiny sa podarilo streliť vyrovnávajúci gól v podaní Veroniky Paňkovej.

Do druhej časti sme vstúpili veľmi dobre. Hneď na úvod sa strelecky presadila Barbora Spišiaková a v polovici tretiny mladučká Frederika Kovaliková. Kvalitný súper bol síce trochu vyvedený z miery no stále sa nevydával. Nakoniec sa mu podarilo streliť do našej siete takzvaný “gól do šatne“

Kľúčový bol pre nás začiatok tretej tretiny. Nedokázali sme sa dostatočne koncentrovať na hru a súper to patrične využil.  Gólom Hlávkovej v 40 sekunde poslednej tretiny a  niekoľko sekúnd súper udrel znova presným zásahom Pudišovej. Hoc sme ešte dokázali odpovedať gólom kapitánky Miriam Bukovej o pár sekúnd sa ale opäť presadila Hlávková. Zápas sa hral vo vysokom tempe a opäť sa nám podarilo dostať do vedenia gólom šikovnej Veroniky Dúbravskej. Po minúte opäť súper skóre dorovnal. Bolo cítiť nervozitu na našej strane čo vyústilo do zbytočných faulov. Súper vedenie zvýšil v presilovej hre, ktorú využil na 100%. V závere sme sa ešte nadýchli gólom výborne hrajúcej Frederiky Kovalikovej. Šanca stále žila v power play no nedokázali sme prekonať výborne chytajúcu súperovu brankárku Michaliskovú.

Odohrali sme veľmi dobrý zápas. Je škoda, že sme to nedokázali dotiahnuť do víťazného konca. Určite sme na to mali. Trochu ma mrzia vylúčenia, ktoré nám zbytočne ubrali sily a naviac sme z jedného oslabenia inkasovali gól. Tiež výkony našich brankárok sú nelichotivé. Tu sa budeme musieť do budúcna nad tým vážne zamyslieť a vylepšiť to.  /Tréner Milan Burdeľ/