V poslednom kole prvej polovice základnej časti sme cestovali na horúcu pôdu do Pruského. Aktuálny vicemajster Slovenska doposiaľ nepocítil prehru v tomto ročníku. Do zápasu sme nastupovali s pokorou a myšlienkou, že nemáme čo stratiť no skôr získať. To sa nám aj nakoniec podarilo.

Hoc sme sa dostali do vedenia v úvode zápasu nedokázali sme sa koncentrovať na pokyny, ktoré sme si stanovili. Skóre zápasu otvorila skvelou a pohotovou strelou zo štandardnej situácie Viktória Ďuríková. Vedenie sme ale dlho neudržali. Po zaváhaní v obrannej činnosti sa do konca tretiny presadili len slečny Dobrodejové a to hneď tri krát. Do šatní sme tak dochádzali za stavu 3:1.

Do druhého dejstva sme nenastúpili najšťastnejšie. V samotnom úvode sme inkasovali gól a o minútu na to ďalší. Po ďalších dvoch sme inkasovali opäť gól.  Pomaly sa schyľovalo na debakel no našťastie sa to nestalo. Od polovice druhej tretiny sme konečne začali hrať a dodržiavať pokyny. Nepriaznivé skóre upravila mladá Veronika Dúbravská a o minútku na to kanonierka Veronika Paňková. Bolo vidno, že sa vraciame do zápasu a dostávame chuť bojovať.

Záverečná tretina bola pre nás jednoznačná. Michaela Dulková, ktorá v tejto tretine vsietila až tri góly dokázala naštartovať prvú prehru Pruského. Najskôr znížila na rozdiel dvoch gólov pekným zakončením. Súperky sa ale nenechali strhnúť tlakom aký sme na nich postupne vyvíjali a podarilo sa im odpoveď. Naše dievčatá to ešte viac naštartovalo a do konca zápasu sme dokázali vyrovnať a zápas poslať do predĺženia.

 Pokyny do predĺženia boli jasné. Vyčkávať na chybu súpera. Tá na seba nedala dlho čakať a skvele postavená Michaela Dulková premenila skvelú prihrávku Frederiky Kovalikovej na „zlatý gól“

Tento zápas hodnotím dvojako. Hoc sme neboli slabším súperom, dostali sme dosť lacné góly. Samozrejme opäť po vlastných chybách a hlavne individuálnych. Nechcel som na dievčatá vytvárať tlak, že musia. Snažil som sa ich nakopnúť a ukázať im to čo nám chýba v zápasoch. Nakoniec sa v nich asi niečo ozvalo a to ich naštartovalo na neuveriteľný obrat. Chladnokrvnosť a odhodlanie ich tlačilo k jedinému cieľu a to zápas vyhrať. Cítili sme, že je to možné. Dievčatá splnili do bodky čo som od nich chcel a na koniec pridali aj niečo naviac v podobe zlatého gólu.  /tréner Milan Burdeľ/