V predohrávke základnej časti kola sme cestovali no Nitry. zápas, ktorý bol naplánovaný na dvanástu hodinu sa posunul až o hodinu čo vháňalo nervozitu do celého tímu. Hoc sme zápas vyhrali nebolo to také jednoznačné ako naznačovalo postavenie oboch tímov v aktuálnej tabuľke.

Nitra nastúpila do zápasu s odhodlaním získať nejaké body a to sa im skoro podarilo. Skóre zápasu otvorilo domáce družstvo a to bol tiež jediný gól, ktorý padol počas prvej tretiny. Dievčatá sa snažili skóre vyrovnať no nedokázali sa strelecky presadiť ani také hráčky ako Veronika Paňková či Barbora Spišiaková.

V druhom dejstve sa nakoniec  začalo dariť a súperovi sme nasúkali šesť gólov. Vyrovnávajúci gól strelila najlepšia hráčka zápasu Miška Ješšová a postupne sa presadili aj naše spomínané kanonierky. Pekný zásahom sa zaskvela i skvelá Frederika Kovaliková najmladšia hráčka kádra.

V úvode záverečnej tretiny sme mali zápas pod kontrolou a snažili sme sa skóre navýšiť čo sa nám vôbec nedarilo.  Na brankárku Nitry sme poslali neuveriteľných 52 striel no výborne chytajúca Tea Mažaryová pustila za svoj chrbát iba 7 striel. Naopak do našej brány súperom postupne padalo asi všetko na čo siahli. Začali sme viac myslieť na útočné herné činnosti ako na obranné. Súper mal „šťastný“ deň a z 32 striel na naše brankárky dokázali premeniť na šesť gólov.

Tento zápas sa mi hodnotí ťažko. Snažil som sa trochu pozmeniť formácie a skúšali sme nakopnúť našu gólovú impotenciu. Podarila sa nám akurát druhá tretina a ostatné dve boli viac menej katastrofálne.  O body som sa nebál no vedel som, že to nebude také jednoznačné.  Výsledok aký svietil na konci zápasu beriem na seba. Určite som mohol reagovať na niektoré situácie skôr.

/tréner Milan Burdeľ/